Zonen toimisto on lomalla 3.-28.7. – Tutustu jo nyt uuteen mobiilisovellukseen ja sanktiojärjestelmään

Zonen toimisto lomailee 3.-28.7. Tänä aikana emme vastaa esimerkiksi info(at)zonesports.fi osoitteeseen lähetettyihin viesteihin. Liikuntapalvelut ovat käytössäsi jälleen elokuun aikana, ja tiedotamme palveluiden tarkemmista aloitusajankohdista myöhemmin.

Ilmainen OnTheMove-mobiilisovellus on jatkossa käytössäsi

Zone on ottanut käyttöön OnTheMove-mobiilisovelluksen, joka on varausjärjestelmämme palvelutarjoajan, Enkoran, ilmainen sovellus asiakkaille varauksien hallintaan. Sovellus on ladattavissa Google Play -kaupasta sekä App Storesta. Sovelluksen käyttöönotto ei ole pakollista Zonen käyttäjille.

Jatkossa Zonen käyttäjät voivat valita käyttävätkö he Zone-asiakaskorttia vai OnTheMove-mobiilisovellusta. Zone-asiakaskorttia käytetään liikuntatiloissa sijaitsevaan leimauslaitteeseen, kun suoritetaan leimaus ennen liikuntavuorolle menemistä. Leimauksen tekeminen on jatkossa mahdollista myös OnTheMove-mobiilisovelluksen kautta, jolloin Zone-asiakaskortin käyttö ei ole enää välttämätöntä. Mobiilisovellukseen on asetettu etäisyydenrajoitin, joten liikuntavuorolle leimaus onnistuu ainoastaan liikuntatiloissa. Liikuntavuoroille tehtävä leimaaminen on pakollista, ja leimaamaton varaus aiheuttaa jatkossa sanktion (ks. alla kappale Uusi sanktiojärjestelmä).

OnTheMove-sovellus on melko uusi sovellus, joten sen käytettävyydessä voi ilmaantua virheitä. Teemme tiivistä yhteistyötä Enkoran kanssa, jotta saamme sovellusta kehitettyä ja käytön mahdollisimman sujuvaksi Zonen käyttäjille.

OnTheMove -sovelluksen ominaisuuksiin kuuluu:

 • Tuntien varaaminen
 • Varausten peruuttaminen
 • Omien varausten tarkastelu (myös menneet varaukset)
 • Varatulle tunnille leimaaminen (sisäänkirjautuminen)
 • Omien tietojen muokkaaminen

Näin aloitat OnTheMove-sovelluksen käytön:

 1. Lataa OnTheMove-sovellus sovelluskaupastasi (Google Play tai App Store)
 2. Hyväksy sovelluksen sopimusehdot ja lisää sähköpostisoitteesi, jolle Zone-tilisi on luotu (jos et ole vielä luonut Zone-tiliä niin paina tämän sivun oikeasta yläkulmasta “Kirjaudu” nappia, josta pääset luomaan uuden tilin).
 3. Saat sähköpostiisi varmistuskoodin, lisää koodi sovelluksen pyytämään kohtaan (tarkista roskapostikansio jos sähköpostia ei kuulu).
 4. Sovellus on nyt käytössäsi, ja “Zone – Ammattikorkeakoulujen liikuntapalvelut” tulisi näkyä etusivulla palveluntarjoajana. Paina logosta sisään omalle tilillesi.
 5. Kun alareunasta on valittuna näkymä “Omat tuotteet ja tunnit”, niin näet liikunta- tai kuntosalipassisi voimassaolon, sekä jo varaamasi liikuntavuorot.
 6. Kun alareunasta on valittuna näkymä “Tunnit”, niin pääset selaamaan ja varaamaan varattavissa olevia palveluita varausjärjestelmässä.
 7. Muista leimata itsesi sisälle mobiilisovelluksen kautta ennen liikuntavuoron alkua. Tämän voi tehdä kohdassa “Omat tunnit”, paina kohtaa jossa lukee “Leimaa sisälle”, ja anna laitteen käyttää sijaintiasi jotta leimaus voidaan tehdä.

Uusi sanktiojärjestelmä peruuttamattomiin varauksiin – muista aina leimata sisään!

Tulevalla syyskaudella (1.8.2023 alkaen) Zone ottaa käyttöön peruuttamattomien varausten sanktiojärjestelmän. Varattuihin liikuntavuoroihin (poislukien suoratoisto-/onlinetunnit) tulee aina ilmoittautua leimaamalla joko asiakaskortti itsepalvelulaitteen kosketusnäytöllä, tai mobiilisovelluksen kautta omalla tilillä. Jos leimausta ei suoriteta varatulle vuorolle, aiheuttaa tämä käyttäjälle huomautuksen varausjärjestelmässä. Kolmas saatu huomautus, eli leimaamatta jätetty varaus, aiheuttaa varausjärjestelmässä käyttäjätilille 7 päivän varauseston. Varausesto nollautuu automaattisesti 7 päivän jälkeen.

Syynä sanktiojärjestelmän käyttöönottoon on suuri määrä varauksia, joita Zonen palveluissa tehdään, mutta joihin ei kuitenkaan saavuta paikalle. Toivomme sanktiojärjestelmän ehkäisevän näiden turhien varausten tekoa, ja näin ollen vapauttavan liikuntavuoroja ja paikkoja ryhmäliikuntatunneille heille, jotka haluavat hyödyntää niitä.

Uuden sanktiojärjestelmän käyttöönottoon voi liittyä järjestelmävirheitä ja muita poikkeustilanteita. Toivomme Zonen käyttäjien olevan matalalla kynnyksellä yhteydessä Zonen asiakaspalveluun sähköpostitse (info(at)zonesports.fi), jolloin voimme tarvittaessa manuaalisesti poistaa aiheettoman huomautuksen käyttäjän tililtä.

Aurinkoista ja rentoa heinäkuuta toivottaen,

Zonen liikuntasuunnittelijat Linda & Tuulia