Kevään uutuuskurssit: Street Workout ja Juoksuharjoittelu!

Kevät etenee ja kelit lämpenevät! Vaikka liikuntapaikat ovat tällä hetkellä kiinni, keväinen ulkoilma tarjoaa onneksi erinomaiset puitteet liikunnan harrastamiseen. Mutta mitä kaikkea esimerkiksi ympäri kaupunkia löytyvillä ulkokuntosaleilla voi tehdä? Entä miten juoksuharjoittelun saisi mielekkäästi käyntiin?

Zonen kevään uutuuskurssit tarjoavat inspiraatiota kehonpainoharjoittelun ja juoksuharrastuksen aloittamiseen. Tutustu alta, mitä kurssit pitävät sisällään ja ilmoittaudu pian mukaan opiskelijakuntien verkkokaupassa!

Street Workout, alkeet ONLINE

12.4.-17.5.2021 / 6. krt
Treenit maanantaisin kello 17-18
Ohjaajana Mikko Laitinen, Helsingin Street Workout Seura
Ilmoittautuminen kide.appissa: bit.ly/zone-street-workout

Oletko miettinyt, mitä kaikkea omalla kehonpainolla voi treenata?

Street Workoutissa treenataan erilaisia haastavampia liikkeitä kuten muscle uppeja, käsilläseisontaa ja ihmislippua (human flag). Lajin harjoittelun voi kuitenkin aloittaa kuka tahansa, etkä tarvitse alkuun edes mitään välineitä. Lajin perusteet on kuitenkin hyvä ottaa haltuun, ennen kuin siirryt näihin haastavampiin liikkeisiin.

Street Workoutin alkeiskurssilla harjoitellaan kehonpainoharjoittelun perusliikkeitä, kuten erilaisia keskivartalo, punnerrus ja jalkaliikkeitä. Opit, kuinka tehdä nämä liikkeet teknisesti oikein ja turvallisesti. Saat hyvän liikepankin, mitä kaikkea voit treenata esim. ulkoliikuntapaikalla, mistä löytyy vain leuanvetotanko ja dippiteline. Näissä treeneissä pääset varmasti myös hikoilemaan!

Tämä kurssi soveltuu aloittelijoille, mutta myös sinulle joka haluat saada myös lisää haastetta perinteiseen kehonpainoharjoitteluun! Tunnilla liikutaan ainoastaan omaa kehonpainoa käyttäen.

Tuntia varten tarvitset: hieman liikkumatilaa ympärillä, vapaata seinätilaa sekä tuolin. Tunnit järjestetään Zoomissa.

Juoksuharjoittelun perusteet ONLINE

Starttiluento torstaina 15.4.2021 klo 17.00-18.15.
Kurssin kesto yhteensä 6 viikkoa.
Ohjaajana Aki Nummela, Runner’s High.
Ilmoittautuminen kide.appissa: bit.ly/zone-juoksu

Paremmaksi juoksijaksi Suomen parhaiden juoksuvalmentajien johdolla!

Juoksuharjoittelun perusteet on Runner’s High:n päävalmentajan ja Suomen viime vuosien ykkösmaratoonarin Aki Nummelan rakentama verkkokokonaisuus, jonka avulla opit ymmärtämään paremmin juoksemista ja juoksuharjoittelua.

Kurssi pitää sisällään

  • 75 min pituisen starttiluennon, jonka aikana Aki Nummela ohjaa osallistujat juoksuharjoittelun perusteisiin.
  • Juoksukoulu Online -verkkokurssin, jonka audio- ja videopohjaiset oppitunnit sisältävät sekä teoriaa että käytännön harjoituksia. Verkkokurssi kestää kuusi viikkoa ja koostuu yhteensä 13 oppitunnista sekä 6 kotiläksytreenistä. Treenit avautuvat osallistujien käyttöön heti starttiluennon jälkeen.

Kurssilla käydään läpi olennainen juoksutietous, jolla jokainen aloitteleva juoksija saa harrastuksen käyntiin ja kokeneempi juoksija saa uutta virtaa treenaamiseen. Kurssilla käsitellään esimerkiksi juoksutekniikkaa, monipuolista juoksuharjoittelua, syke- ja tehoalueita sekä harjoittelun rytmittämistä normaaliin arkeen ja elämään. Starttiluennolla on myös mahdollista kysyä itseä askarruttavia juoksukysymyksiä.

Kurssi soveltuu hyvin kenelle tahansa, joka haluaa oppia tehostamaan ja järkevöittämään juoksuharjoitteluaan sekä ymmärtämään enemmän juoksemisesta.

Kurssin opetuskieli on suomi. Starttiluento järjestetään Zoomissa ja videotreenit seurataan Runner’s High:n mediakirjastossa.