Liikkujan ABC

Tuntuuko, ettet tiedä miten voisit liikunnan aloittaa? Tai Jännittääkö muiden kanssa liikkuminen? Vai etkö ole vielä löytänyt omaa tapaasi liikkua?

Me Zone-liikuntapalveluissa pyrimme tukemaan ja kannustamaan kaikki opiskelijoita liikunnan pariin aloitustasostasi huolimatta. Liikunnalla on huomattavia vaikutuksia opiskeluissa jaksamiseen sekä muun elämänlaadun parantamiseen – uskalla siis tulla mukaan ja löydä juuri sinulle sopiva tapa liikkua.

Tapoja aloittaa vaikka ihan nollasta löytyy useampia:

  • Aloita liikunta Zone-tutorin kanssa. Omaa liikunnallista elämäntapaa etsiville suosittelemme ensimerkiksi ryhmäliikunnan kokeilumahdollisuutta oman Zone-tutorin kanssa. Tutorin kanssa voit käydä ilmaiseksi kokeilemassa kahta eri ryhmäliikuntatuntia ilman liikuntapassia. Kaikissa kolmessa ammattikorkeakoulussa toimii liikuntatutoreita, jotka ovat valmiita tukemaan ja tarjoamaan vertaistukea liikunnan aloittamiseen. Tutorit järjestävät myös matalan kynnyksen liikuntaa ja erilaisia lajikokeiluita, joihin voivat osallistua kaikenlaiset liikkujat tai liikuntaa aloittelevat. Oman ammattikorkeakoulusi tutoreiden toiminnasta saat lisätietoja oman koulusi opiskelijayhdistyksen kautta tai Zone-liikuntapalveluista. Parhaiten saat yhteyden tutoreiden facebookin Zone-tutorit -sivun kautta. Voit lähettää sitä kautta myös viestin tutoreille.
  • Personal Trainerimme eli yksilöohjaajat ovat koulutuksen saaneita ja kokeneita yksilöohjauksen ammattilaisia. Heidän kanssaan liikunnan aloittaminen on helppoa ja mukavaa. Kaikessa harjoittelussa huomioidaan liikkujien toiveet tai liikunnalliset rajoitteet. Voit varata ajan joko yksin, kaverin kanssa tai koota oman pienen ryhmän. Ohjauksen hinnat ovat edullisia opiskelijahintoja, joissa on nimenomaan huomioitu opiskelijoiden tiukka taloudellinen tilanne.
  • Kuntosaliharjoittelusta kiinnostuneille tai harjoittelua aloittaville suosittelemme Kuntosali tutuksi – tunteja, jotka ovat ilmaisia kaikille opiskelijoillemme. Tunnilla tutustutaan kuntosalin laitteisiin ja käydään läpi niiden oikeaa käyttöä. Kuntosalien tutustumistunteja järjestetään eri kuntosaleilla ja mukaan voit mennä ilman erillistä ilmoittautumista. Tarvitset mukaan ainoastaan liikuntaan sopivat rennot vaatteet, sisäharjoittelukengät, pienen hikipyyhkeen sekä juomapullon. Tutustumistunnit löytyvät ryhmäliikuntakalenterista syys- ja kevätlukauden alussa.
  • Ryhmäliikunnassa suosittelemme liikuntaa aloittaville Liiku Lempeästi – tunteja. Näillä tunneilla ryhmäkoko on normaalia pienempi ja ohjaus on yksilöllisempää mitä tavallisilla ryhmäliikuntatunneilla. Liikevalikoima ja tunnin sisältö on suunniteltu nimenomaan liikuntaa aloittaville tai vähän harrastaneille. Tämä tunti on myös loistava tapa totutella liikkumaan ryhmässä.
  • Liikuntakursseille on myös tarjolla liikuntapassilaisille kokeilukerta, ennen varsinaista kurssi-ilmoittautumista. Kokeilukerran jälkeen voit vasta tehdä päätöksen onko kyseinen kurssi juuri sinun toiveisiisi sopiva. Kurssien kokeilukerrat löytyvät ryhmäliikuntakalenterista.

Jos sinulla tulee kysymyksiä, voit ottaa yhteyttä suoraan liikuntapalveluihin info@zonesports.fi – vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi!